Metal Skills Kids is speciaal ontwikkeld voor kinderen

Metal Skills Kids
Workshops

Metal Skills Kids is speciaal ontwikkeld om kinderen kennis te laten maken met (metaal)techniek

Kennismaken met (metaal)techniek. Dat is natuurlijk het leukst als je nog jong bent. Daarom verzorgen we met Metal Skills Kids techniekmiddagen voor kids.


De techniekmiddagen organiseren we samen met basisscholen en gastheren, de metaalworkshops zijn speciaal gemaakt voor kinderen van groep 7.

De kids leren het volgende:

 

  • (Echt!) lassen, instellen van een zaagmachine, boren, solderen, knippen, walsen en afwerken met een schuurband, vijl of borstel.
  • Samenwerken als team
  • Tekeningen leren lezen
  • Volgorde van werkzaamheden
  • Veiligheid in de techniek

De planning voor de Metal Skills Kids workshop is als volgt:

1. De kids worden met open armen ontvangen bij Metal Skills Kids. Na ontvangst houden we een korte presentatie voor de kids. Tijdens de presentatie krijgen ze leuke afbeeldingen en filmpjes te zien van de vorige workshops en onze werkzaamheden. Zo krijgen ze meteen een goed beeld van wat hun te wachten staat. Ook word kort verteld wat we allemaal gaan doen tijdens de workshop.


2. Na de presentatie gaan de kids omkleden. Ze worden voorzien van Metal Skills werkjassen, werkoverals, werkschoenen en laskappen.


3. Dan gaan de kids starten met hun eerste opdracht. Dit is een individuele opdracht waarbij ze een metalen mini-tuinhaard (waxinelichtjes houder) gaan maken. Alles wat de kids maken mogen ze mee naar huis nemen.


4. Wanneer alle kids klaar zijn houden we even een korte pauze met een fruit hapje en een drankje.


5. Na de pauze starten de kids met een groepsopdracht. De ene groep maakt een metalen Tarantula en de andere groep een T-Rex. Tijdens deze opdracht moeten de kids echt samenwerken als een team.


6. Na dat de Tarantula en T-Rex klaar staan, zal het een mooi plekje in de klas krijgen of het wordt verloot onder de kids.


7. Aan het einde blikken we terug wat de kids allemaal geleerd/gedaan hebben. (De techniekmiddagen duren ongeveer 3 uur.

Metal Skills Kids gastheer worden?

Werk jij ook in een technisch bedrijf? Misschien in de Metaalbewerking, Machinebouw of Mechatronica? Onderschrijf jij het belang om kinderen kennis te laten maken met techniek? Wil jij de deuren van het bedrijf openzetten om de jeugd in jouw vestigingsplaats op een hele leuke en actieve manier kennis te laten maken met techniek? Neem dan direct contact op met ons!

 

Positieve reacties

Inento
Inento
22/08/2023
Zelf een vuurkorf lassen, echt een aanrader om eens te doen! Wij hebben een privé workshop gehad met als afsluiter een 🍔. Helemaal top. Thanks Jochem
Gertjan Fober
Gertjan Fober
21/08/2023
We had a good time making our Fireball and had a nice burger after. I recommend a workshop like this at Metal Skills anytime. Thanks again!
Odile de Pooter
Odile de Pooter
09/06/2023
Onze zoon mocht zijn Metal Skills uitproberen bij De Regt Conveyor Systems in Biervliet. Hij keek er al een hele week naar uit en kwam trots met zijn mini tuinhaard / marshmallow-oven thuis! Super toch, dat je in groep 7 op deze manier kunt kennismaken met metaaltechniek! Een mooi initiatief!
Tamara V
Tamara V
09/06/2023
Onze zoon vond de metal skills kids erg leuk!
Ellen Rasing
Ellen Rasing
17/05/2023
Onze zoon heeft gister deel genomen aan metal skills. Hij vond het superleuk en vond het ook echt fijn dingen zelf te mogen doen. Hij was erg enthousiast!
Inge Oude Wesselink
Inge Oude Wesselink
17/05/2023
Een goedverzorgde en boeiende middag voor de kids met na afloop een gevulde tas én gave trui!
Esther Gebbink
Esther Gebbink
17/05/2023
Goed georganiseerd! Leuk dat de kinderen een kijkje mochten nemen bij Marel in de hal! Samen een mooi product maken met een lasapparaat.
lotte pragt
lotte pragt
11/05/2023
Onze zoon heeft een workshop en rondleiding gehad met zijn klas. Hij vond het fantastisch! Hij wist niet dat bedrijven zo groot zijn, lassen zo leuk is en techniek zo divers is. Geweldige glimmende ogen na deze leuke ochtend bij Kaak. Dank je wel allemaal!
Ester Pillen
Ester Pillen
24/04/2023
De jongens hadden een fantastische middag met Metal Skills, trots op hun pizza oven, mooie dingen gemaakt samen. Aanrader!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op!