Amsterdam-Weesp

Souverein Metaal

In Weesp is onze gastheer Souverein Metaal, wij maken gebruik van hun bedrijfspand en apparatuur aan de Flevolaan 29a, 1382 JX Weesp.

 

Souverein metaal
Souverein Metaal is opgericht in 1987 door Harry Souverein († juni ’21). Harry heeft, voordat hij voor zichzelf begon, vele banen gehad in de metaalsector. Altijd een job waarbij hij met zijn handen werkte, van lassen tot draai- en freeswerk en bewerking hiervan. Een man die vol passie zelf achter de machines werkte en zelf eigenlijk alles wilde doen. De laatste jaren dacht hij vooral mee met zijn klanten over de te maken producten, maar het liefst stond Harry zelf achter de machines. Sommige oud-werkgevers van Harry zijn inmiddels al jaren trouwe klant van Souverein Metaal.

 

Heden
Waar Souverein Metaal in 1987 begon op de Rijnkade in Weesp, is het sinds 2001 gevestigd op de huidige locatie, Flevolaan 29A, ook te Weesp. Met zijn gedrevenheid en unieke technische kwaliteiten heeft Harry het bedrijf opgebouwd tot waar we nu staan. Met trouw personeel, unieke klanten en een prachtig machinepark.

 

2021 was een jaar met een inktzwart randje voor (inmiddels) ons bedrijf. Harry is toen zeer plotseling overleden. Iedereen die hem gekend heeft weet dat Harry een bijzondere man was, “one of a kind”. Harry’s wegvallen is een groot gemis, zowel zakelijk als privé. Daarmee was 2021 een rollercoaster voor iedereen.

Na goed overleg, veel wikken en wegen is er besloten om het mooie levenswerk van Harry voort te zetten. Jeske (een echte Souverein) en Joram nemen het stokje over van de niet te evenaren H.T. Souverein. Dankzij onze fantastische werknemers, hun jarenlange ervaring en expertise, nieuw bloed en onze eigen inbreng, zijn wij ervan overtuigd dat wij samen het mooie werk van Souverein Metaal kunnen continueren.

 

Ons doel is om het mooie vakmanschap en het ambacht dat wij al die tijd al bieden, te stroomlijnen naar de huidige tijd. Souverein Metaal 2.0. De look & feel is nog die van de jaren ’80 op sommige vlakken, maar met een nieuwe frisse wind gaan wij mee met alle elementen van de 21e eeuw.

 

Veiligheid
Tijdens de workshops staat veilig kennismaken met techniek voorop.

Bij Souverein Metaal zijn alle vereiste afzuigingen en veiligheidsvoorzieningen aanwezig.

Metal Skills Kids zorgt voor de noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen. De kinderen worden begeleid door ervaren en professionele metaalbewerkers. Samen zorgen we ervoor dat alles veilig verloopt.

 

Kleding
Iedereen krijgt een stofjas en werkschoenen aan. Maten kunnen ingevuld worden op het inschrijfformulier. We raden wel aan om spijkerbroek te dragen en kinderen met lange haren kunnen deze het beste in een staart dragen.

 

Ouders/verzorgers
Geïnteresseerde ouders/verzorgers, leerkrachten of anderen zijn van harte welkom om te komen kijken. Dit juichen wij van harte toe!

De beschikbare ruimte is echter beperkt en verschilt per gastheer. Als er te veel kijkers kom en het zou te vol worden dan zullen we aan een aantal kijkers vragen om later terug te komen.

Scholen die zich o.a. kunnen aanmelden zijn:

 • Sint Jorisschool
 • De Triangel
 • Van der Meulen
 • Jozefschool
 • Jan Woudsmaschool
 • Cornelis Jetses
 • Dalton Hobbedob
 • de Verbinding (Nigtevecht)
 • Jozefschool (Muiden)
 • Kindcentrum Muiderkring(Muiden)
 • (OBS) De Ster (Amsterdam)
 • Montessorischool De Regenboog (Amsterdam)
 • Basisschool De Knotwilg (Amterdam)
 • (OBS) De Tamboerijn (Amsterdam)
 • Scholen Overig

Om je kid in te schrijven vul onderstaande formulier in en klik op de groene opslaan knop. Er wordt een bevestiging naar je gemaild, controleer voor alle zekerheid of de bevestiging niet in je spam/ongewenst postvak is beland.

Andere gastheren

Jansen Metal Products

Royal Kaak Food Processing Systems B.V.

Marel Lichtenvoorde

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op!