Metal Skills Kids is speciaal ontwikkeld voor kinderen

Metal Skills Kids
Workshops

Metal Skills Kids is speciaal ontwikkeld om kinderen kennis te laten maken met (metaal)techniek

Kennismaken met (metaal)techniek. Dat is natuurlijk het leukst als je nog jong bent. Daarom verzorgen we met Metal Skills Kids techniekmiddagen voor kids.


De techniekmiddagen organiseren we samen met basisscholen en gastheren, de metaalworkshops zijn speciaal gemaakt voor kinderen van groep 7.

De kids leren het volgende:

 

  • (Echt!) lassen, instellen van een zaagmachine, boren, solderen, knippen, walsen en afwerken met een schuurband, vijl of borstel.
  • Samenwerken als team
  • Tekeningen leren lezen
  • Volgorde van werkzaamheden
  • Veiligheid in de techniek

De planning voor de Metal Skills Kids workshop is als volgt:

1. De kids worden met open armen ontvangen bij Metal Skills Kids. Na ontvangst houden we een korte presentatie voor de kids. Tijdens de presentatie krijgen ze leuke afbeeldingen en filmpjes te zien van de vorige workshops en onze werkzaamheden. Zo krijgen ze meteen een goed beeld van wat hun te wachten staat. Ook word kort verteld wat we allemaal gaan doen tijdens de workshop.


2. Na de presentatie gaan de kids omkleden. Ze worden voorzien van Metal Skills werkjassen, werkoverals, werkschoenen en laskappen.


3. Dan gaan de kids starten met hun eerste opdracht. Dit is een individuele opdracht waarbij ze een metalen mini-tuinhaard (waxinelichtjes houder) gaan maken. Alles wat de kids maken mogen ze mee naar huis nemen.


4. Wanneer alle kids klaar zijn houden we even een korte pauze met een fruit hapje en een drankje.


5. Na de pauze starten de kids met een groepsopdracht. De ene groep maakt een metalen Tarantula en de andere groep een T-Rex. Tijdens deze opdracht moeten de kids echt samenwerken als een team.


6. Na dat de Tarantula en T-Rex klaar staan, zal het een mooi plekje in de klas krijgen of het wordt verloot onder de kids.


7. Aan het einde blikken we terug wat de kids allemaal geleerd/gedaan hebben. (De techniekmiddagen duren ongeveer 3 uur.

Metal Skills Kids gastheer worden?

Werk jij ook in een technisch bedrijf? Misschien in de Metaalbewerking, Machinebouw of Mechatronica? Onderschrijf jij het belang om kinderen kennis te laten maken met techniek? Wil jij de deuren van het bedrijf openzetten om de jeugd in jouw vestigingsplaats op een hele leuke en actieve manier kennis te laten maken met techniek? Neem dan direct contact op met ons!

 

Positieve reacties

Lotti Van Lith
Lotti Van Lith
11/04/2024
Super leuk! Zo krijgen we onze kids enthousiast voor een mooi vak! Bedankt!
Manon Besselink
Manon Besselink
11/04/2024
Onze zoon vond het super Voor herhaling vatbaar
simon_ xf480
simon_ xf480
01/04/2024
hebben samen aan de workshop lentedieren meegedaan, hebben een mooie vlinder gemaakt, onze dochter is helemaal trots, leuke begeleiding en leuk om te doen
michael ars
michael ars
19/03/2024
Afgelopen zaterdag bij Metal Skills een erg leuke workshop lassen gehad. Een mooi bedrijf dat durft te investeren in mensen die interesse in techniek hebben. Roel is een goede gastheer en we hebben de educatieve middag, met een drankje en een hamburger van eigen BBQ, gezellig afgesloten. Erg leuk om deze activiteit een keer met vrienden en/of collega’s te doen.
Emiel de Zwart
Emiel de Zwart
19/03/2024
Met de Tafelronde 42 Winterswijk hebben wij de workshop mogen volgen (een groep mannen tot 40 jaar). Van een warm welkom met koffie en broodjes tot een boeiende introductie over het bedrijf, gevolgd door een hands-on workshop lassen. De instructies waren duidelijk en de begeleiding was attent. We hebben prachtige creaties gemaakt en de dag afgesloten met een heerlijke barbecue en verfrissende drankjes. Dank aan Metal Skills / Jansen Metal Products voor deze geweldige dag. Een aanrader voor iedereen die iets nieuws wil proberen!
Esme Domhof
Esme Domhof
14/03/2024
Onze dochter is samen met een aantal leerlingen van haar klas van de Wilhelminaschool hier geweest. Zij heeft het zo ontzettend leuk gehad bij jullie. Zij zat vol verhalen, hoe je iets gaat lassen, de speciale werkkleding en toebehoren etc. Dank jullie wel voor de geweldig mooie ervaring. Groetjes Elin
Jeanne-Marie Jobse
Jeanne-Marie Jobse
08/03/2024
Mijn zoon vond het geweldig!
Joyce Pekel
Joyce Pekel
02/03/2024
Super leuke ochtend gehad!! Prijs gewonnen!! Veel geleerd! Super bedankt allemaal!
Cindy Verhagen
Cindy Verhagen
02/03/2024
Goed georganiseerd, een leerzame super leuke ochtend gehad! Bedankt Metal Skills en Marel!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op!