Metal Skills Kids

Gastheer worden

Metal Skills Kids gastheer worden?

Werk jij ook in een technisch bedrijf? Misschien in de Metaalbewerking, Machinebouw of Mechatronica? Onderschrijf jij het belang om kinderen kennis te laten maken met techniek? Wil jij de deuren van het bedrijf openzetten om de jeugd in jouw vestigingsplaats op een hele leuke en actieve manier kennis te laten maken met techniek? Neem dan direct contact op met ons!

Voordelen voor jouw bedrijf:

  • Laat kids kennis maken met techniek en jouw bedrijf
  • Creëer goodwill in je eigen stad/dorp
  • Super leuke aftermovie

Zij gingen u voor...

Vragen of opmerkingen?

Roel helpt je graag. Neem vrijblijvend contact op.

Sanovo
Schouten en Visschers
AVK Nederland
MAN energy solutions
Sandfirden Technics
Hoffmann quality tools B.V.
Jansen Metal Products
DGS B.V.

Metal Skills – Hoe het begon.

Ooit zijn wij Metal Skills begonnen als idee voor bedrijfsuitjes en teamuitjes voor volwassenen puur omdat we het leuk vinden onze passie voor (metaal)techniek te delen. Buiten de officiële productie-uren van ons bedrijf Jansen Metal Products gingen wij in de avonden en weekenden aan de slag met gezellige groepen. Het doel was altijd samen mooie dingen maken van metaal en een leuke dag beleven. Op een zeer ontspannen en ongedwongen manier mensen kennis te laten maken met onze ambacht.

Metal Skills Kids

De teruglopende interesse voor techniek bij de jeugd zorgt niet alleen bij ons maar ook bij veel collega ondernemers voor zorgen. We bedachten dat de leuke workshop voor volwassenen ook zou kunnen werken bij kinderen. Samen met de Winterswijkse basisscholen zijn we in 2021 een pilot begonnen waarbij we alle groepen-7 voor een techniekles in onze eigen werkplaats hebben uitgenodigd. Dit bleek een enorm succes! Door juist deze groep kennis te laten maken met techniek zorgt voor een bredere kijk nog voor dat ze in groep-8 al een keuze maken voor het voortgezet onderwijs. Ook de ouders die bij de workshops welkom zijn om te kijken bleken zeer enthousiast.

 

In onze werkplaats blijven we nu elk jaar alle Winterswijkse basisschoolleerlingen groep-7 uitnodigen voor een workshop. We hopen natuurlijk op de lange termijn meer kinderen te interesseren voor ons mooie vak.

Metal Skills Kids bij andere Gastheren

Sinds 2022 zijn we op verzoek ook andere bedrijven gaan helpen bij de organisatie van deze workshops in de werkplaats van deze andere gastheren. In hun eigen vestigingsplaats investeren deze bedrijven in hun eigen toekomst en zetten ze hun deuren open.

 

Metal Skills Kids neemt deze gastheren zoveel mogelijk uit handen en zorgt voor het contact met de scholen, de ouders en de aanmeldingen en de organisatie van de workshop zelf. De gastheer heer zorgt zelf voor de rondleiding, de werkplekken en een aantal collega’s die helpen tijdens de workshop.

Kosten

De kosten voor het organiseren van 1 workshop bedragen € 800,- dit dekt de kosten van de uren die wij nodig hebben voor de organisatie van de workshop (op locatie, voorbereiding, contact met scholen en ouders, uitnodigingsvideo en de “aftermovie’. excl. reiskosten).

 

Bijkomende kosten zijn de kosten voor de bouwpakketjes die we met de kinderen maken en de “hoodies” dit is afhankelijk van het aantal deelnemers. Indien gewenst kunnen gastheren met een eigen platenlaser en afbraaminrichting ook zelf de bouwpakketjes snijden. Metal Skills stelt dan de tekeningen in 3-D STEP-file ter beschikking.

 

Alle werkkleding, veiligheidsschoenen, kinderlashelmen, brillen en handschoenen voor de kinderen nemen wij mee in onze bus. Ook de stoelen en een TV-voor de presentatie hebben wij bij ons en mogen kosteloos gebruikt worden. Hetzelfde geldt ook voor de mobiele lasapparaten en mobiele rookafzuiging, indien van toepassing bij de workshop.

 

Als het jou dus leuk lijkt om kinderen kennis te laten maken met techniek in jouw bedrijf, neem dan direct contact met ons op!

Als gastheer aanmelden

"*" geeft vereiste velden aan

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga hiermee akkoord**

Positieve reacties

Bekijk hier alle positieve reacties

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op!